Poradna Alcon Aosept Plus HydraGlyde 360 ml

Autor: | Vloženo: 28.10.2016 000 10:40 | Témata: Poradna Alcon Aosept Plus HydraGlyde 360 ml

Bezpečný roztok?

Dobrý den,
stalo se mně, že po proběhlé neutralizaci jsem měl lahvičku zaplněnou roztokem jen z poloviny, cočky byly na suchu. Dojde k poškození čoček?
A druhá důležitější otázka. Tyto čočky jsem dal do oka. Poté jsem roztok vyléval z pouzdra a dostal se mně na prsty, které okamžitě zbělaly a pálily. Čočky jsem hned vyndal z oka. Došlo i k poleptání oka? Tento roztok je asi hodně nebezpečný. Čočky jsem neutralizoval 12 hodin.

  • 31. října 2016 - Oficiální zástupce obchodu Brýle-čočky

    Dobrý den, tento roztok je naprosto bezpečný, pokud postupujete podle návodu. Naopak ho doporučuji , jelikož neobsahuje žádné konzervační látky a přitom dokonale odstraňuje nečistoty z kontaktních čoček.
    Určitě si nejprve zkontrolujte datum expirace na obalu, jestli jste nemohl použít prošlý roztok. Důležité je také dodržovat dobu použitelnosti od prvního otevření, ta je u tohoto roztoku 3 měsíce, nikdy ne déle. Po uplynutí této doby nemusí dojít k dokonalé neutralizaci roztoku. S každým nový roztokem je důležité také použít vždy nově přiložené pouzdro s novým neutralizačním diskem.
    Postupujte vždy podle přiloženého návodu a pokud si nejste jistý, zkonzultujte postup čištění s optometristou.
    Pěkný den,
    Monika Škrétová Szaló
    Novus Optik

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vladimír Kotas

      31. října 2016 - Vladimír Kotas

      Dobrý den,
      roztok má expiraci 2018/03. Otevřen před 14 dny, pouzdro taktéž 14 dní staré. Postupoval jsem přesně dle návodu. 2 čištění proběhla dobře. Ale to třetí s problémy, tak jak jsem psal.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.